Osteopatia

Què és i en què consisteix?

01Què és l’osteopatia?

L’origen del terme Osteopatia ve de la llengua anglesa i està composta per dues arrels:

-OSTEO: Fa referència a l’os, com l’estructura de sostenimet més densa que té el cos.
-PATH : fa referència a recurregut, camí.

En definitiva, la paraula osteopatia significa “el cami de l’os” , fent referència a un sistema de recorregut i anàlisi a diferents simptomatologies per mitjà de la pròpia estructura corporal.

Que és i en què consisteix l’Osteopatia?

L’Osteopatia és una disciplina, un sistema complet d’atenció al client que consisteix en la manipulació del cos (esquelet, músculs, lligaments i teixit connectiu) per prevenir, curar o alleujar el dolor, les molèsties i/o les malalties, per millorar la mobilitat del cos i per recuperar la salut general.

La medicina natural veu el cos humà com la suma dels cossos físic,mental i emocional.

“La filosofia és tractar a tot client, no solament els símptomes”. Engloba les interrelacions de l’estructura i la funció, i l’habilitat inherent del cos de curar-se a si mateix. D’aquesta manera tan global i integral, l’osteopatia es basa en buscar el perquè d’un problema i no només tractar allò que molesta o fa mal.

El treball propi de l’osteòpata es basa en fer un anàlisi complet del client ( fer un rigorós examen previ de tots els seus antecedents quirúrgics, clínics i traumàtics, a més del seu estat psicosomàtic relacionat amb el propi estat emocional). A partir d’aquest reconeixement, es realitza una avaluació física amb l’objectiu de trobar zones de restricció o falta de mobilitat.

Les tres branques principals de la teràpia són: l’osteopatia estructural, l’osteopatia sacrocranial i l’osteopatia visceral.

La integritat, el resultat i l’efectivitat de les tècniques donen qualitat a la teràpia.

 

jv

 

JORDI VILA,

Gerent del centre: Jordi Vila Vitalnatur St. Hilari
Osteòpata estructural, cranial i visceral i en altres disciplines naturals
Diplomat a ISMET (Institut Superior de Medicines Tradicionals i Integratives) i a IGEM, de Barcelona

Cofenat Núm. 3240

Necessiteu ajuda? 669 175 929